MENU
Thesari.com © 2001 - 2024

Cannabis sativa: Disa fakte për "bimën e djallit" - Thesari

E Premte 14 Tetor, 2016
Cannabis sativa: Disa fakte për "bimën e djallit"

marijuana

Ja disa fakte per bimën e djallit:

1. Studim pas studimi ka rezultuar se marijuana është më pak e dëmshme se alkoholi dhe duhani.

2. Vetëm rreth 9% e përdoruesve të marijuanës janë bërë klinikisht të varur prej saj, sipas një studimi.

3. Një lloj kombinimi i marijuanës bllokon qelizat kancerogjene dhe i ndalon ato të zhvillohen dhe të përhapen më tej.

4. Përdoruesit më të rëndë të marijuanas rrezikojnë të njëjtat efekte si pirësit e cigareve, si psh bronchitis dhe sëmundje të tjera të frymëmarrjes.

5. Legalizimi i marijuanas do të gjeneronte 8.7 billion dollar në vit të ardhura nga taksat, në Amerikë.

6. Në vitin 2015, marijuana e legalizuar ishte industria me rritjen më të shpejtë në Amerikë.

7. Marijuana ka qënë legale për përdorim personal në Alaskë që prej vitit 1975, dhe është akoma legale sot e kësaj dite.

9. Në vitin 2013, Uruguay u bë shteti i parë në botë që legalizoi kultivimin, shitjen dhe konsumin e marijuanas.

10. Në Kolorado, dyqanet e marijuanas mjekësore kaluan në numër dyqanet e kafes Starbucks në raportin 3 me 1.

11. Denver, Kolorado, ka m ë shumë dyqane ku shitet marijuana se sa dyqane pijesh dhe shkolla publike.

12. Në 2015, tregu i marijuanas në Shtetet e Bashkuara ishte më i madh se tregu i birres, verës dhe ushqimit organik.

13. Marijuana absorbon rrezatimin nuklear. Në 1998, në Ukrainë u mbollën plantacione me marijuana industriale për të ndihmuar dekontaminimin e tokave afër Chernobylit.

Krahasuar me alkoholin:

1. Shumë njërëz kanë vdekur nga përdorimi i alkoholit. Asnjë njëri nuk ka vdekur nga përdorimi i marijuanas.

2. Shumë vdekje kanë ardhur si pasojë e overdozës nga alkoholi. Nuk ka asnjë rast vdekje si pasojë e overdozës nga marijuana.

3. Shpenzimet shëndetësore të lidhura me përdorimin e alkoholit, super kalojnë ato që vijnë nga përdorimi i marijuanës.

4. Përdorimi i alkoholit dëmton trurini. Përdorimi i marijuanës jo.

5. Përdorimi i alkoholit është i lidhur me kancerin. Përdorimi i marijuanës jo.

6. Alkoholi është më shumë adiktiv se sa marijuana.

7. Përdorimi i alkoholit rrit rrezikun e dëmtimeve nga pakujdesia tek konsumatori. Përdorimi i marijuanës jo.

Jep një mendim
Komentet publikohen direkt pa censurë. Mundohuni ti përshtateni etikës së komunikimit.*
* Administratori rezervon te drejten per te edituar ose fshire komentet
Do a marri Berisha apo do e mbaje Basha drejtimin e PD?